Evenementen

Info & richtlijnen

Op 27 oktober kondigde de Vlaamse regering nieuwe maatregelen aan om de coronacrisis te bestrijden. Evenementen worden tijdelijk niet meer toegelaten. 

 

Richtlijnen occasionele verkopen door verenigingen

Zou je graag met je vereniging binnenkort een verkoop plannen om de kas te spijzen? Maar je weet niet goed wat wel of juist niet mag? Hieronder vind je enkele richtlijnen.

Welke goederen kunnen door verenigingen verkocht worden?

 • Aangekochte goederen die doorverkocht worden (bvb. industriële koeken, pannenkoeken, chocolade reeds verpakt, postkaarten, balpennen, sleutelhangers…)
 • Etenswaren (bvb. spaghetti, zelf gemaakte pannenkoeken, soep, hutsepot …) enkel indien bereid door een professionele traiteur/cateraar/restaurateur...
  Omdat deze verenigingen niet onder controle van het FAVV staan, mag de vereniging hierbij niet helpen.
  Bv. vlaaien, wafels,… die door een leverancier in een verpakking worden geleverd mag wel.
 • Niet-etenswaren die zelf gemaakt worden (bvb. kaarsen, zelf gemaakte postkaarten…)
 • Samengestelde pakketten (bvb. ontbijtmand, snoepzakjes): dit kan, maar de pakketten mogen niet door de vereniging samengesteld worden, enkel door een professionele instantie.

Het is niet toegelaten om huis-aan-huis goederen aan te bieden of te verkopen. Daarentegen is het leveren en plaatsen van vooraf bestelde goederen aan en in huis toegelaten.

Echter momenteel is het verboden om met meer dan 4 mensen samen te scholen in de buitenomgeving. In de verenigingslokalen mag er momenteel helemaal niet samengeschoold worden. Hou daar zeker rekening mee in de organisatie van de acties.

Indien u een verkoop organiseert, vragen we om een evenementenaanvraag in te dienen. Dit kan via het digitaal evenementenloket.

 

Extra richtlijnen voor bestellen, afhalen en leveren:

Bij het gebruik maken van het systeem van bestellen en afhalen of leveren, dienen de volgende minimale regels te worden nageleefd:

 • de goederen dienen vooraf te worden besteld;
 • het afhalen van de goederen kan enkel buiten de inrichting;
 • de wachtrijen worden zo georganiseerd dat samenscholingen worden vermeden en dat de regels van social distancing kunnen worden gerespecteerd, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon;
 • elke persoon vanaf 13 jaar is verplicht een mondmasker te dragen.

Ook in de auto moet je 1,5 meter afstand bewaren. Voor leden die tot hetzelfde huishouden behoren of leden die deel uitmaken van de “nauwe contacten” (knuffelcontact) telt deze maatregel niet.
Het is aangeraden de auto regelmatig te verluchten en te reinigen. Als de social distancing regels niet kunnen gegarandeerd worden, is een mondmasker verplicht.