Hoogstraten start met de renovatie van drie bruggen

Gepubliceerd op  maandag 2 sep 2024 om 15:55 uur
Op woensdag 11 september starten de renovatiewerken aan drie bruggen over de Mark op Hoogstraats grondgebied: Meerleseweg, Zandstraat, Hondsdijk.

Meerleseweg

Omdat de brug over de Mark in de Meerleseweg in slechte staat is, wordt deze brug vanaf woensdag 11 september gerenoveerd. De doorgang in de Meerleseweg wordt vanaf dan afgesloten worden voor alle autoverkeer, maar niet voor fietsers.

Eén van de twee fietsbruggen blijft open tijdens de werken, namelijk deze aan stroomafwaartse zijde. Fietsers moeten daarvoor wel oversteken. De signalisatie geeft dit duidelijk aan.

Dit zal zo blijven tot de bouw van de nieuwe verkeersbrug volledig klaar is en er een nieuwe asfaltverharding is aangebracht in de projectzone. Vermoedelijk zal dit duren tot december 2024. We verontschuldigen ons alvast voor de hinder.

De werken aan brug in de Meerleseweg hebben impact op de dienstverlening door De Lijn. De bussen zullen elk dorp blijven bedienen, maar met een aangepaste dienstregeling. De meest actuele informatie over de dienstregeling kan u terugvinden via de website van De Lijn.

Zandstraat/Keirschot

Op de gemeentegrens tussen Hoogstraten en Rijkevorsel is de brug over de Mark in de Zandstraat / Keirschot in slechte staat. Daarom beslisten stad Hoogstraten en gemeente Rijkevorsel samen te werken om deze brug te renoveren vanaf woensdag 11 september.

De werken zorgen voor tijdelijke verkeerswijzigingen in de Zandstraat en Keirschot.  De doorgang Zandstraat/Keirschot wordt vanaf 11 september afgesloten worden voor alle verkeer. Dit zal zo blijven tot de bouw van de nieuwe verkeersbrug volledig klaar is en de straat, binnen de projectzone, een nieuwe asfaltverharding heeft gekregen. Vermoedelijk zal dit duren tot december 2024. We verontschuldigen ons alvast voor de hinder.

Hondsdijk

De renovatiewerken aan de brug in Hondsdijk, bij het kasteel van Hoogstraten, starten eveneens op 11 september. De werken zorgen voor tijdelijke verkeerswijzigingen in Hondsdijk. De doorgang in Hondsdijk wordt vanaf dan afgesloten worden voor alle verkeer. Dit zal zo blijven tot de bouw van de nieuwe brug volledig klaar is en de verharding op de brug is heraangelegd. Vermoedelijk zal dit duren tot december 2024. 

Meer informatie over de omleidingen kan je terugvinden op:   Wegwerkzaamheden in Hoogstraten

Naar top