Denk mee over het ruimtelijk beleidsplan... van op de fiets

De stad nodigt je uit om mee na te denken over het nieuwe ruimtelijk beleidsplan. Dat beleidsplan bepaalt hoe we in onze stad op een slimmere manier de nodige ruimte kunnen geven aan verschillende behoeften zoals wonen, ontspanning, werken, natuur, rust,...

Om ervoor te zorgen dat ook onze toekomstige generaties het goed hebben, moeten we sommige zaken anders gaan organiseren. Dat vraagt om verandering en nieuwe ideeën. In de zomer willen we jullie enkele concrete vragen stellen. Denk je graag mee? Spring dan op de fiets en volg de route die je langs gekende en minder gekende plekjes in onze stad voert.

Op elke plek tref je een affiche aan met hierop een stelling waarover we graag jouw mening en ideeën kennen. In het najaar kan je deelnemen aan een workshop waarin je samen met buurtbewoners en medewerkers van de stad over deze thema’s van gedachten kan wisselen.

Praktisch

Geniet van de fietsroute voor 19 september 2021. Lees onze vragen. En als je thuis komt, kan je je mening geven over de stellingen op het online formulier op www.denkmee-hoogstraten.be. De fietskaart kan je onderaan downloaden of tijdens de openingsuren ophalen bij het Stedelijk Museum Hoogstraten en bij het infokantoor VisitHoogstraten.

Welke plekjes in Hoogstraten vind jij bijzonder?

We willen ook graag weten welke plekjes in Hoogstraten jij kwaliteitsvol vindt. Dat kan iedereen voor zichzelf invullen: het kan gaan om een groene plek, een gezellige straat of een mooi uitzicht. We zijn vooral benieuwd naar wat “kwaliteit” voor jou betekent! Je kan je foto’s van deze plekjes heel makkelijk uploaden via de 'denk mee'-website. Een aantal foto’s zal opgenomen worden in het nieuwe beleidsplan.

Veel fietsplezier!