Samen tegen corona

Info & richtlijnen

Op deze pagina vind je meer informatie over de richtlijnen die in Hoogstraten gelden tegen de verspreiding van het coronavirus.​

  • Op 20 augustus 2021 vond een nieuw Overlegcomité plaats om de coronamaatregelen te bespreken. Het Overlegcomité zet zo een nieuwe stap in haar Zomerplan. Je vindt hier een overzicht van de beslissingen. 

  • Heb jij vragen over het vaccin tegen het coronavirus of wil je graag meer informatie? Neem dan zeker even een kijkje op www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-tegen-covid-19. Door je te laten vaccineren kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én kan je levens redden. 

Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd. De laatste update is van 31 augustus 2021 om 14:30 uur.

Wat met coronatesting?

  • Ga je op reis? Je kan een PCR-test laten afnemen in het testcentrum van Hoogstraten (Katelijnestraat, op de parking van voetbalclub Hoogstraten VV). Elke weekdag kan je er terecht tussen 14.00 en 15.00 uur en in het weekend en op feestdagen tussen 10.00 en 12.00 uur. LET OP: je moet voorafgaand een code aanvragen bij je huisarts of je kan zelf online een testcode genereren via de website mijngezondheid.be. De testcode blijft 10 dagen geldig. Uitgebreide informatie en een stappenplan voor de aanvraag van een gratis coronatest vind je hier.
  • Heb je symptomen of heb je een hoogrisicocontact gehad? Je kan je laten testen op COVID-19 in het testcentrum van Hoogstraten.
    • Het is mogelijk dat je reeds bent gecontacteerd door een contacttracer en een testcode hebt ontvangen. Met deze code kan je online een afspraak maken voor een coronatest  via https://testcovid.doclr.be/#!/flow of telefonisch via je huisarts.
    • Wil je je op eigen initiatief laten testen? Maak dan op voorhand een afspraak via je huisarts.
    • Als de app Coronalert een hoog-risicocontact bij jou heeft vastgesteld, kan je zonder verwijzing van de huisarts in het testcentrum terecht tussen 14.00 en 15.00 uur.