Eten & drinken

Lekker Hoogstraten

In Hoogstraten, de streek van de lekkerbekken, bent u voor het verwennen van de inwendige mens aan het juiste adres. Een zonovergoten terras, een perfect getapt streekbiertje, een snelle, smakelijke lunch of een uitgebreid, hoogstaand diner? Hoogstraten heeft voor ieder wat wils.

Bovendien staat de naam 'Hoogstraten' in de wijde omgeving bekend als kwaliteitsmerk. En terecht. Het 'merk' Hoogstraten staat garant voor kwaliteitsvol en duurzaam voedsel, zowel bij producten, verwerkers als consumenten. 'OogstStraten', de lokale voedsel strategie van Hoogstraten draagt hier eveneens toe bij.

Waarom een voedselstrategie?
Voedsel neemt een centrale plaats in binnen onze samenleving. Steeds meer mensen willen na jaren van vervreemding opnieuw bewust omgaan met voedsel. Voedselproductie en –consumptie heeft een belangrijke impact op onze omgeving, de maatschappij en de wereld.  Dat dwingt ons om hier bewuster mee om te gaan. Tegelijk bieden initiatieven rond voedsel enorme kansen. Steden kunnen een belangrijke motor vormen voor een voor een lokaal en duurzaam voedselsysteem. In elke stap van de voedselketen willen we winsten halen op gebied van gezondheid, samenleving, milieu, economie en toerisme, onderwijs, cultuur,...

OogstStraten - Lokaal en duurzaam voedsel in Hoogstraten