Zien

Hoogstraten, een stadje met smaak
Logo: Hannes Tilburgs

Hoogstraten, een fascinerend grensgebied in het uiterste noorden van de Antwerpse Kempen, biedt een boeiende mix van natuur, cultuur, erfgoed en gastronomie. Samen met haar deelgemeenten Minderhout, Meer, Meerle, Meersel-Dreef en Wortel ontvangt Hoogstraten u graag voor een bezoek dat al uw zintuigen in beroering brengt. Zien, horen, ruiken, proeven? Hoogstraten heeft het allemaal, haar aparte charme laat u niet onverschillig.

Mensen die hier voor het eerst komen, zijn vaak aangenaam verrast. O ja, Hoogstraten is wel degelijk een stad al is het woord ‘stadje’ misschien beter op zijn plaats. Het zal u zeker bekoren er even rond te dwalen en het historische centrum te verkennen. U ontdekt beslist een aantal opmerkelijke monumenten, maar ook mooie en idyllische plekjes in het groen.

Zijn het de vele kerken, kapelletjes en monumenten die u hier absoluut niet verwacht of zijn het de historische huizen, de lindebomen, de vele terrasjes, de kleine en grote winkels? Moeilijk te zeggen, maar Hoogstraten heeft een unieke aantrekkingskracht die zijn uitwerking maar zelden mist. Laat u overtuigen en u zal zien: u komt graag een keer terug!