De Speelbabbel

Voor baby's en peuters samen met hun mama, papa, oma, bompa, of oppas.
Speelbabbel Hoogstraten

Wat is De Speelbabbel?

De Speelbabbel is een ontmoetingsplaats voor kinderen tussen 0 en 3 jaar samen met hun mama, papa, grootouder of oppas. De Speelbabbel wil (groot)ouders helpen bij het stimuleren van de ontwikkeling van hun kind. Zij kunnen er gezellig met elkaar babbelen, tips en ervaringen uitwisselen.  

De Speelbabbel wilt u helpen bij (het stimuleren van) de ontwikkeling van uw kind. De kindjes kunnen er wennen aan een andere omgeving en leren spelen met andere kinderen. Zo zal de stap naar de kleuterschool minder groot zijn. Zij kunnen er ook nieuw speelgoed ontdekken. Dit alles in een veilige omgeving.

De kindjes krijgen tussendoor een stukje fruit of verse soep en een beker water. Voor de ouders of begeleiders voorzien we een kop koffie, thee of water.

Wanneer zijn jullie welkom?

De Speelbabbel is gratis toegankelijk. Vooraf inschrijven is niet nodig. U kan er vrij binnen en buiten lopen. Onze vrijwilligers - gastvrouwen ontvangen u met open armen. 
Elke vrijdagvoormiddag van 09.00 tot 11.30 uur vindt de Speelbabbel plaats in de cafetaria van het Lokaal dienstencentrum, Jaak Aertslaan 4, Hoogstraten. Dit is naast het consultatiebureau van Kind & Gezin. 
De Speelbabbel is gesloten op feestdagen of brugdagen, en in juli.

Elke eerste vrijdag van de maand wordt er een extra activiteit georganiseerd bij De Speelbabbel, bv. een workshop babymassage of peuteryoga, een crea-activiteit, …  Voor deze activiteiten wordt meestal wel gevraagd om vooraf in te schrijven. Het programma vindt u op de website van ons Huis van het Kind (zie link hieronder).
Op de derde vrijdag van de maand gaan we met De Speelbabbel op verplaatsing naar de deelgemeenten. Maak samen met je kindje kennis met het lokaal en de begeleiding van Kinderopvang Stekelbees.

Wil je informatie ontvangen over deze activiteiten? Bezorg ons je mailadres met de mededeling ‘Nieuws van De Speelbabbel’. Je ontvangt dan één of twee keer per maand nieuwsberichten in je mailbox

Speelbabbel Hoogstraten

Speelbabbel is steeds opzoek naar enthousiaste begeleiders - vrijwilligers!

Programma - kalender extra activiteiten